Situació
  Història
  Municipis de la Comarca
 
Resum dades diàries
Dades a temps real
Registre de Llamps
Observatori Solar
 
Previsió fins a 16 dies
Previsió cap de setmana
 
  Funcionament
  Treballs de meteorologia
 
 
 
 
 
   
 
   
   
 

Observatori Solar

Helioviewer és una eina online per a l'observació del Sol basat en el registre d'imatges del Solar Dynamics Observatory. La interfase de l'Hellioviewer permet veure imatges preses gairebé en temps real, amb un segon de delay, A mesura que el servidor del SDO allibera la informació captada per l'observatori solar en òrbita. Sense dubtes es tracta d'una aplicació de gran interès observacional, científic i divulgatiu, que permet estar al corrent del que succeeix en el principal astre del nostre Sistema Solar.

Helliovewer és molt fàcil d'utilitzar, permet navegar a discreció les diferents imatges, amb separació de fins a un segon, permet ampliar-les i realitzar captures de les mateixes.

El projecte és finançat per la NASA i l'ESA, és de codi obert, utilitza imatges en el format JPEG 2000 que permeten manejar l'impressionant cabal d'informació generat per l'observatori.
Les dades que proporciona l'SDO impressionen sempre, però en les últimes hores s'han conegut una sèrie de vídeos d'una erupció solar com mai abans registrada.

http://www.helioviewer.org/

 
Centre Meteorològic de l’Alt Camp | Telf:977 609 091 - Fax: 977 600 221 | Camí del Fornàs s/n. 43800 Valls. | met@metacamp.net | Crèdits
Xarxa de vigilància i previsió de la contaminació atmosfèrica de Catalunya Ajuntament de Valls Centre meteorològic de l'Alt Camp Ajuntament de Bràfim Ajuntament de Aiguamúrcia - Santes Creus Webcam Turiscam