Notícia

7 agost, 2018

L’onada de calor del mes d’agost bat rècords a Valls

El dia 4 d’agost del 2018, es va registrar la temperatura màxima de 39,5 ºC a les 15 h 01 minut  la temperatura més alta desde que es disposen dades en un mes d’agost.

A partir de les 9 h 30 minuts la temperatura era de 30’0º C i fins a les 22 h 30 minuts no es va baixar dels 30’0 ºC , van ser quasi bé 13 hores seguides amb temperatures superiors els 30’0 º C. La temperatura mitjana del dia 4 va ser de 30’0 ºC una temperatura mitjana molt alta que va formar  un ambient d’extrema calor, tenint en compte que  els últims 4 dies d’agost les màximes han oscil·lat entre 36’0 i 37’0 ºC.

Aquesta onada de calor estat originada per l’entrada d’una massa molt càlida que prové del cor d’Àfrica i que ens va arribar  després de travessar la península Ibèrica.

Les masses d’aire que originen els episodis d’onada de calor són masses denses d’aire sec i molt càlid, carregades de pols en suspensió i de moviment molt lent. Es desplacen feixugament i arrosseguen les característiques de la regió d’origen, el cor del Sàhara. L’aire càlid avança cap al Marroc i Algèria abans d’arribar a la península Ibèrica i Catalunya.