Observatori Solar

Helioviewer

Helioviewer és una eina online per a l’observació del Sol basat en el registre d’imatges del Solar Dynamics Observatory. La interfase de l’Hellioviewer permet veure imatges preses gairebé en temps real, amb un segon de delay, A mesura que el servidor del SDO allibera la informació captada per l’observatori solar en òrbita. Sense dubtes es tracta d’una aplicació de gran interès observacional, científic i divulgatiu, que permet estar al corrent del que succeeix en el principal astre del nostre Sistema Solar.

Helliovewer és molt fàcil d’utilitzar, permet navegar a discreció les diferents imatges, amb separació de fins a un segon, permet ampliar-les i realitzar captures de les mateixes.

El projecte és finançat per la NASA i l’ESA, és de codi obert, utilitza imatges en el format JPEG 2000 que permeten manejar l’impressionant cabal d’informació generat per l’observatori.
Les dades que proporciona l’SDO impressionen sempre, però en les últimes hores s’han conegut una sèrie de vídeos d’una erupció solar com mai abans registrada.

http://www.helioviewer.org/