CABRA DEL CAMP

Extensió: 27,02 Km2
Altitud: 493 mts
Longitud: 1.278º
Latitud: 41.394º
Utmx: 356
Utmy: 4584
Temperatura mitjana dels últims 6 anys: 13,8°C
Pluviometria mitjana dels últims 6 anys: 652,1 l/m2


Maria Robert Mercadé

Estació Meteorològica:
CABRA DEL CAMP

El municipi

Es tracta d’un dels pobles més antics de Catalunya ja que se’n conserven referències de l’any 980.

El municipi comprèn la vila de Cabra i els antics pobles de Fontscaldetes i la Fonollosa.

És una vila coneguda com a lloc de pas, ja que uneix les comarques de la Conca de Barberà i l’Alt Camp. El terme és muntanyós i defineix els vessants d’aigües dels rius Gaià i Francolí. Bona part de les seves terres estan sense cultivar, a causa dels desnivells i les prominències rocoses. El paisatge és molt atractiu, ple de boscos de pins, garrigues i erms marcats pels diversos torrents.

Els conreus de secà, vinya, ordi, avellaners i ametllers, a més de les diverses explotacions avícoles, porcines i pastures de corders, són les principals activitats de la vila.

El terme és molt conegut pels amants de l’excursionisme ja que als seus boscos i fonts podem trobar un marc atractiu per gaudir de l’aire lliure i de la natura.

Monuments i llocs d’interès

Sindicat agrícola

Al mateix peu de la carretera, destaca aquest edifici per la seva façana d’esgrafiats, ceràmica i obra vista. És obra de l’arquitecte modernista Cèsar Martinell, inaugurat l’any 1919. Segueix els trets essencials del noucentisme sense renunciar a la influència de les aportacions de l’arquitecte Gaudí.

L’obra destaca per un ordre i una austeritat singulars.

Església de Santa Maria

L’església parroquial de Santa Maria fou construïda al segle XVIII en el lloc de l’antiga església. L’arquitectura segueix les línies de l’estil neoclàssic, però denota encara la influència de la decoració barroca. L’edifici és d’una sola nau consolidada per contraforts exteriors, creuer i cimbori.

Es venera un Sant Crist, amb molta devoció, còpia molt acurada de l’original que fou cremat durant la guerra civil