LA MASÓ

Extensió: 3,58 Km2
Altitud: 115 mts
Longitud: 1.222º
Latitud: 41.240º
Utmx: 351
Utmy: 4567
Temperatura mitjana dels últims 6 anys: 16,7°C
Pluviometria mitjana dels últims 6 anys: 527,9 l/m2


Andreu Padreny

Estació Meteorològica:
LA MASÓ

El municipi

Situat a la vora del Francolí, el poble és envoltat per una extensa plana.

El terme és ple de cultius de regadiu ja que s’hi aprofiten les aigües del riu Francolí. L’avellaner és el cultiu dominant. A les zones de secà hi podem veure ametllers, garrofers i oliveres.

La Cooperativa Agrícola, creada el 1929, comercialitza productes i ofereix serveis als agricultors. La llar social, l’escola i les pistes esportives ofereixen uns serveis que asseguren la qualitat de vida al poble.

Els carrers són amples i lluminosos, amb cases espaioses i sòlidament construïdes, adaptades a les necessitats i a l’estil de vida dels agricultors.

Monuments i llocs d’interès

Església Parroquial de Santa Magdalena

El nucli principal del poble se situa al voltant de l’església de Santa Magdalena. Aquest edifici va ser construït a finals del segle XIX. Destaca en el paisatge pel volum i per les dimensions de la seva cúpula, recoberta amb teules vidriades que irradien la llum intensa de l’Alt Camp i que aconsegueixen una brillantor especial.

La planta de l’església és de creu llatina amb tres naus.

La construcció segueix l’estil neoromànic.

El campanar correspon a l’antiga església i forma una torre exempta, de base quadrada, amb dos cossos superiors octogonals, coberts finalment amb una cúpula.

Vora l’església destaca Ca Benet, amb façana d’estil renaixentista i portal adovellat.